Senzacija iz Bradforda nadomak finala

Aston Villa poražena s 3:1

Senzacija iz Bradforda nadomak finala

E. Škorić

Engleski niželigaš Bradford nastavlja sa senzacijama u nacionalnom Liga kupu. Nakon što su u četvrtfinalu izbacili Arsenal, nogometaši tog malog četveroligaškog kluba na dobrom su putu da izbore i finale.

U prvom polufinalnom susretu na svom Coral Windows stadionu savladali su Aston Villu s 3:1. Iako su gosti iz Birminghama imali nekoliko sjajnih prilika preko Bentekea i Agbonlahora, domaći su stigli do vodstva u 19. minuti. 

 

Nakon jednog kornera, Nakhi Wells se iznenađujuće našao sam pred Shayom Givenom i na kraju sa nekoliko metara bez problema loptu poslao u mrežu.

 

U nastavku Bradford igra na kontre, Aston Villa očajno pokušava da izjednači. Najbolju priliku propustio je rezervista Bent, kada je glavom sa dva metra promašio prazan gol, a u istom napadu se i povrijedio, pa je morao ubrzo, nakon 10-ak minuta provedenih na terenu, izaći iz igre.

 

U 77. minuti novi šok za goste. Gary Jones izvodi korner s desne strane, a Rory McArdle glavom loptu šalje u mrežu Givena. Aston Villa uspijeva smanjiti šest minuta kasnije, kada je Andreas Weimann pogodio mrežu domaćih.

 

Irac Carl McHugh je u 89. minuti nakon novog ubačaja Jonesa iz kornera glavom matirao Givena i moglo je početi veliko slavlje u Bradfordu.

 

Villa je u teškoj situaciji, iako ih 22. januara čeka uzvrat na njihovom stadionu.

Liga kup, polufinale, prva utakmica:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bradford - Aston Villa 3:1 (Wells 19, McArdle 77, McHugh/ Weimann 83)

 


Wells @SpheraChannel by SpheraChannel
R. McArdle @SpheraChannel by SpheraChannel
Weimann @SpheraChannel by SpheraChannel
McHugh @SpheraChannel by SpheraChannel

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.