Senzacija na Kipru: APOEL izbacio bivšeg finalistu EL!

Kraj za Aduriza i društvo

Senzacija na Kipru: APOEL izbacio bivšeg finalistu EL!

APOEL iz Nikozije je priredio najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela knock-out faze Evropske lige večerašnjom pobjedom protiv Athletic Bilbaa rezultatom 2:0.

Tako je višestruki šampion Kipra izborio plasman u osminu finala Evropske lige izbacivši ekipu koja je 2012. godine igrala finale ovog takmičenja.

Prvi meč u Bilbau okončan je pobjedom Athletica sa 3:2 i bilo je jasno da APOEL ima čemu da se nada večeras.

Nakon prvog poluvremena nije bilo golova, a onda je domaći tim odmah na startu drugog dijela igre preko Soterioua poveo sa 1:0 (46').

Samo osam minuta kasnije dosuđen je jedanaesterac za APOEL. Siguran realizator bio je Gianniotas, koji je tako doveo svoj tim pred vrata velikog uspjeha.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Domaći tim je u 65. minuti ostao s igračem manje jer je strijelac prvog pogotka Pieros Soteriou dobio drugi žuti karton, a u sudijskoj nadoknadi je isključen i Iturraspe kod gostiju.

Athletic se nakon drugog primljenog gola na razne načine pokušao spasiti, ali nije uspio u tome pa su se Aduriz i društvo na Kipru oprostili od Evrope za ovu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti