Senzacija na pomolu: Almeida već u Hajduku?!
EPA

Tvrde portugalski mediji

Senzacija na pomolu: Almeida već u Hajduku?!

Portugalski mediji su objavili da je Hugo Almeida, napadač kojeg je svojedobno tražilo pola Evrope, stigao u Hajduk. 

Almeida je nakon što je označen kao višak u AIK-u raskinuo ugovor sa grčkim klubom, a iako su glasine kako bi karijeru mogao nastaviti u Hajduku djelovale nevjerovatno, cijeli posao je navodno završen.

"O Jogo" je objavio da je 33-godišnji Almeida već potpisao za splitski klub jednogodišnji ugovor s opcijom produženja na još jednu godinu, a finansijski detalji su još uvijek nepoznati. 

Ukoliko se transfer realizuje, Almeida će na Poljudu predstavljati zamjenu za Marka Futacsa koji će zbog povrede pauzirati najmanje pola godine. Splićani su ocijenili da Almeida fizički i načinom igre neodoljivo podsjeća na Futacsa i da bi se brzo uklopio među 'Bilima'. 

Informaciju koju su plasirali Portugalci, naravno, treba uzeti s rezervom sve dok je ne potvrdi Hajduk. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi