Senzacionalna Vojvodina pregazila Sampdoriju u Italiji

Zukanović debitovao katastrofom

Senzacionalna Vojvodina pregazila Sampdoriju u Italiji

Za najveće iznenađenje večerašnjeg programa 3. pretkola Evropske lige pobrinula se Vojvodina, koja je nevjerovatnom pobjedom od 4:0 protiv Sampdorije u Torinu jednom nogom zakoračila u playoff najmasovnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

Iako je u ovaj meč Sampdoria ušla kao izraziti favorit, gosti iz Novog Sada su fantastičnom partijom iznenadili i svoje najoptimističnije navijače. Već u 4. minuti je Ivanić pogodio za veliko slavlje gostju, a to je bio rezultat kojim se otišlo na odmor.

Početak drugog poluvremena donosi novi pogodak Vojvodine, koja preko Stanisavljevića stiže do 2:0 u 49. minuti. Ozegović je devet minuta kasnije postigao i treći gol za svoj tim, da bi u prvoj minuti sudijske nadoknade novim pogotkom postavio konačni rezultat ove nevjerovatne utakmice.

Ervin Zukanović je odigrao svih 90 minuta u domaćoj katastrofi Sampdorije. Jedno je sigurno - debi u dresu novog kluba bh. reprezentativac neće pamtiti po dobrom.

Evropska liga, 3. pretkolo:

Sampdoria - Vojvodina 0:4

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.