Sepp Blatter otkazao svoj govor na konferenciji u Cirihu

Nakon skandal u redovima FIFA-e

Sepp Blatter otkazao svoj govor na konferenciji u Cirihu

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter trebao je održati uvodni govor na Medicinskoj konferenciji koja se danas održava u Swissotelu u Cirihu. 

Ipak, nakon najnovijeg skandala u čijem su se epicentru našli funkcioneri i zvaničnici svjetske krovne kuće fudbala Blatter je otkazao svoj govor.

Naive, prema informacijama američkih medija 14 osoba je privedeno, a među njima i dvojica potpredsjednika FIFA-e Jeffrey Webb (Kajmanska ostrva) i Eugenio Figueredo (Urugvaj). 

Švicarsko tužilaštvo saopštilo je da su razlog ovih hapšenja nepravilnosti prilikom davanja domaćinstava za Svjetska prvenstva 2018. godine u Rusiji i 2022. godine u Kataru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prvom čovjeku FIFA-e od 1998. godine, prema pisanju švicarskih i njemačkih medija, zabranjeno je napuštanje Švicarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.