Šest klubova osiguralo plasman u osminu finala

Nakon 4. kola Lige prvaka

Šest klubova osiguralo plasman u osminu finala

Nakon četvrtog kola Lige šampiona već je šest timova osiguralo nastup u osmini finala ovog prestižnog takmičenja.

Aktuelni šampion Evrope, madridski Real, to je učinio sa četiri pobjede i maksimalnih 12 bodova sa kojima sa nalazi na prvom mjestu grupe B. Identičnim učinkom u grupi C može se pohvaliti i Borussia Dortmund koja će baš kao i Kraljevi igrati prilično rasterećeno u posljednja dva kola.

Učinkom od 12 bodova nakon četiri odigrana kola mogu se pohvaliti i izabranici Pepa Guardiole koji su u jednoj dosta teškoj grupi pokazali da ih se ove godine može s pravom uvrstiti među najozbiljnije kandidate za osvajanje trofeja.

PSG i Barcelona su klubovi koji se ne mogu pohvaliti maksimalnim učinkom, ali obzirom na učinak njihovih rivala iz grupe F i ova dva tima ćemo gledati među šesnaest najboljih evropskih klubova.

Posljednja od šest ekipa koja je osigurala plasman u osminu finala je Porto, koji nije maksimalan ali je u dosadašnja četiri kola neporažen.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.