Sevila zbog transfera tuži Atletico Madrid
Foto: EPA

Ne mire se s odlaskom Vitola

Sevila zbog transfera tuži Atletico Madrid

Čelnici Seville su odlučili uputiti tužbu protiv Atletico Madrida zbog ljetnog transfera Vitola. 

Naime, u timu iz Andaluzije smatraju kako je Atletico Madrid tokom ljetnog prijelaznog roka nelegalno u svoje redove dovelo Vitola i klupski advokati su već sve spremili za pokretanje parnice. 

Madriđani su Vitola doveli tako što su aktivirali otkupnu klauzulu od skoro 40 miliona eura, međutim iz Seville tvrde kako je ona postala nevažeća nakon što je ovaj španski krilni fudbaler potpisao produženje ugovora. 

Vitolo je sa Atleticom potpisao ugovor do 2022. godine, međutim na nastup u dresu Jorganžija morat će pričekati do januara kada timu iz Madrida ističe zabrana FIFA-e oko registrovanja igrača. On će tako do zime boraviti na posudbi u Las Palmasu. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Las Palmas mu je ujedno matični klub. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi