Sevilla i Barcelona u finalu Kupa Kralja

Rutinski prolaz Seville protiv Celte

Sevilla i Barcelona u finalu Kupa Kralja

Fudbaleri Seville plasirali su se u finale Kupa Kralja nakon današnjeg remija (2:2) protiv Celte iz Viga u revanš meču polufinala.

Podsjetimo da je Sevilla u prvom susretu na domaćem terenu slavila rezultatom 4:0 tako da je ovaj meč bio više formalnost za njih.

Ipak, nije se sve tako dobro odvijalo po goste jer je Celta u 35. minuti preko svog najboljeg igrača Iaga Aspasa povela 1:0. Isti igrač je uduplao prednost domaćih u 55. minuti i tada se činilo da je čudo na pomolu. Da sve ne bude tako sjajno na ovom meču za domaće, pobrinuo se Banega koji je u 57. minuti smanjio na 2:1 i riješio sve dileme oko prolaska u finale. 

Imala je domaća ekipa samo tri minuta nakon gola Seville jedanaesterac kojim su mogli ponovo doći do dva gola prednosti, ali Guidetti nije bio precizan. Konačnih 2:2 postavio je Konoplyanka u 87. minuti utakmice.

Sevilla će u finalu Kupa Kralja igrati protiv Barcelone koja je izbacila Valenciju.


Potražite više informacija na temu La Liga:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi