Sevilla ide dalje i pored poraza, Stevanović debitovao

Kup Kralja, osmina finala

Sevilla ide dalje i pored poraza, Stevanović debitovao

E. Škorić

Nogometaši Seville poraženi su u uzvratnoj utakmici osmine finala Kupa Kralja, no svejedno su prošli dalje zbog 5:0 pobjede prvom duelu.

No, ono što je nama puno zanimljivije i važnije jeste da je bh. reprezentativac Miroslav Stevanović upisao debi za Andalužane. Iako je Sevilla igrala sa drugom postavom, Stevanović je na poluvremenu ušao u igru.

 

Sevilla je povela u 22. minuti kada je Manu zabio. U nastavku su gosti okrenuli preko Brandona (52. minuta) i Alfara (56). 

 

Stevanović je odigrao odličnu partiju na poziciji desnog krilnog igrača. Imao je nekoliko dobrih ubačaja. Obzirom da mu je ovo prvi nastup za novi klub, u koji je tek nedavno stigao iz Vojvodine, možemo biti zadovoljni.

 

Kapiten naše reprezentacije Emir Spahić ostao je na klupi i nije ulazio u igru. Dakako, odmarao se kao i većina prvotimaca Seville za prventsvenu utakmicu.

 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski Kup Kralja, osmina finala:

Sevilla - Mallorca 1:2 (Manu 22/ Brandon 52, Alfaro 56)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije