Sevilla nastavlja pobjeđivati, nova žrtva Espanyol
Foto: EPA

Primera, 32. kolo

Sevilla nastavlja pobjeđivati, nova žrtva Espanyol

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Seville ostvarili su pobjedu nad Espanyolom (4:1) u susretu 32. kola španske Primere.

Andalužani ove sezone igraju fantastično i jedno su od ugodnijih iznenađenja u Primeri. Nakon jedne dobre serije pobjeda, u prošlom kolu poraženi su od Celte, no već ovog  vikenda vratili su se na pobjedničke staze.

Pred svojim su navijačima, rezultatom 2:1, savladali uvijek neugodnu ekipu Espanyola. Domaći igrači su već nakon poluvremena vodili 2:0.

Vodeći gol postigao je Stephane Mbia nakon kornera, da bi Kevin Gameiro u završnici prvog dijela poentirao za već dobrih 2:0 u korist Seville. Espanyol je odmah na otvaranju drugog dijela smanjio. 

Federico Fazio je skrivo penal, a Sergio Garcia s bijele tačke zabija za 2:1. Pokušavali su se Katalonci do kraja vratiti, ali nisu uspjeli, pa će Sevilla ostati na petoj poziciji s 53 boda. Trijumf joj je ovjerio Gameiro drugim golom u 84. minuti, a sve je zapečatio sjajni Rakitić u 89. minuti, pogodivši za 4:1.

Espanyol je pao na deveto mjesto i na kontu ima 40 bodova. Za njih je Evropa, bar u ovom trenutku, misaona imenica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 32. kolo:
Sevilla - Espanyol 4:1 (Mbia 18, Gameiro 44, 84, Rakitić 89/ Garcia 47- penal)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.