Sevilla opet potvrdila da je Evropska liga njihovo područje

Pregazili Fiorentinu

Sevilla opet potvrdila da je Evropska liga njihovo područje

Sevilla je na svom terenu sa visokih 3:0 slavila protiv Fiorentine i tako došla nadomak plasmana u finale Evropske lige. Španski tim je kao stvoren za uspjehe u ovom takmičenju, što se i večeras potvrdilo.

Čekalo se 17 minuta na prvi pogodak na utakmici. Bacca je uposlio Vidala, koji postiže svoj prvi gol za vodstvo Seville od 1:0 i rezultat prvog poluvremena.

Sedam minuta igre u drugom poluvremenu je bilo dovoljno Vidalu da postigne i drugi gol večeras. Golu je kumovala i vrlo loša intervencija Neta, koji se loše postavio i umnogome olakšao posao defanzivcu Seville koji je postao junak tima iz Andaluzije.

Konačnih 3:0 postavio je u 75. minuti Kevin Gameiro, samo minut nakon što je ušao u igru umjesto Bacce. Ovoga puta je Vidal bio asistent.

Sevilla se nalazi jako blizu plasmana u veliko finale Evropske lige, i sve su prilike da će nastaviti pozitivnu tradiciju koja kaže da ovaj tim nikada u historiji nije eliminisan u polufinalu ovog takmičenja.

Evropska liga, 1/2 finale:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sevilla - Fiorentina 3:0 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije