Sevilla pušta Sampaolija pod jednim uslovom
Foto: EPA

Tim iz Andaluzije jasan

Sevilla pušta Sampaolija pod jednim uslovom

Iz Seville su odgovorili Fudbalskoj asocijaciji Argentine (AFA) koja želi da Jorge Sampaoli preuzme njihovu reprezentaciju.

Argentinci su u potrazi za novim rješenjem na selektorskoj poziciji nakon što je smijenjen Edgardo Bauza, a nije tajna da je glavni kandidat za to mjesto 57-godišnji Jorge Sampaoli koji trenutno vodi Sevillu. 

Budući da je Sampaolijev ugovor sa Sevillom i dalje na snazi, tim iz Andaluzije ga ne želi pustiti bez obeštećenja, što je potvrdio i predsjednik kluba.

"Puna cijena klauzule je 1,5 miliona eura, nema drugog načina", kazao je Pepe Castro, dodavši kako klub ne želi da Sampaoli ode. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sampaoli je nedavno izjavio kako je u mladosti maštao o tome da vodi Argentinu i da ne bi imao ništa protiv toga da se okuša u novoj ulozi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi