Sevilla razbila Porto, Benfica sigurna protiv Alkmaara

Sevilla i Benfica polufinalisti Evropske lige

Sevilla razbila Porto, Benfica sigurna protiv Alkmaara

Sevilla je večeras na svom Ramon Sanchez Pizjuan stadionu dočekala Porto u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige, dok je Benfica ugostila Az Alkmaar. 

Ekipa iz Seville u susret je ušla sa jednim golom zaostatka. Gosti iz Porta u prvom su susretu na stadionu Dragao slavili 1:0. Domaćinu je večeras trebalo samo pet minuta da nadoknadi zaostatak. Prvi pogodak postigao je Ivan Rakitić sa bijele tačke. 

Domaćin u 26. minuti susreta dolazi do dva gola prednosti. Ovaj put Rakitić je u ulozi asistenta, a mrežu Portugalaca trese Vitolo. Samo tri minute kasnije, Kolumbijac Carlos Bacca treći put matira Fabiana i donosi veliku prednost svojoj ekipi. Domaćin je na odmor otišao sa tri gola prednosti. 

Sevilla u 56. minuti susreta ostaje sa deset igrača. Drugi žuti, a potom i crveni karton dobio je Coke. Domaćin je i pored igrača manje na terenu do kraja postigao još jedan pogodak, a strijelac je u 79. minuti nakon asistencije Vitola bio Kevin Gameiro. Gosti su do kraja susreta uspjeli postići samo utješni pogodak. Domaćin je slavio 4:1. 

Benfica - AZ Alkmaar 2:0

U drugom susretu večeri Benfica je na svom terenu u Lisabonu dočekala Az Alkmaar. Večerašnji domaćin slavio je i u prvom susretu odigranom u Holandiji. Izabranici Jorgea Jesusa upisali su minimalni trijumf rezultatom 1:0. 

Fudbaleri Benfice u večerašnji susret ušli su kao veliki favoriti, a tu ulogu su opravdali već u prvom poluvremenu. Domaćin je do vodstva došao u 39. minuti susreta, a strijelac je nakon asistencije Salvija bio Rodrigo. Domaćin je u 72. minuti susreta došao i do drugog gola, a strijelac je još jednom Rodrigo. Ostalo je do kraja susreta 2:0 za Benficu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.