Sevilla s dva gola prednosti ide na Mestallu

Sevilla ostvarila odličan rezultat pred revanš

Sevilla s dva gola prednosti ide na Mestallu

Sevilla je u prvoj utakmici polufinala Evropske lige na svom terenu savladala Valenciju sa 2:0 i na revanš ide sa velikom prednošću.

Sevilla je od prve minute utakmice krenula žestoko prema golu gostiju iz Valencije. Uprkos nekoliko dobrih prilika Valencia se dobro držala sve do 33. minute kada je Sevilla konačno uspkela zatresti mrežu gostiju.

Kamerunski reprezentativac Stephane M'bia je na ubačaj Ivana Rakitića doveo domaći sastav u vodstvo, a samo tri minute kasnije šokirana Valencia je primila novi pogodak. Ovaj put je strijelac bio Carlos Bacca na asistenciju Jesusa Vitola.

Valencia je u drugom poluvremenu zaigrala mnogo bolje u želji da postigne jedan pogodak koji bi im olakšao stvari u revanšu na Mestalli.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Uprkos silnim naporima da postigne pogodak Valencia nije uspjela postići pogodak, pa će u revanšu imati izuzetno težak zadatak da nadoknadi dva gola prednosti Seville.


Sevilla 1-0 Valencia ALL HIGHLIGHTS GOAL 24.04... by mck21
Goal Carlos Bacca Sevilla vs Valencia 2-0... by CanalFootball

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti