Sevilla slavila protiv Betisa nakon jedanaesteraca

Odigran revanš susret osmine finala Evropske lige

Sevilla slavila protiv Betisa nakon jedanaesteraca

Betis je večeras na svom Benito Villamarin stadionu dočekao gradskog rivala Sevillu u okviru osmine finala Evropske lige. 

Večerašnji domaćin je slavio u prvom susretu rezultatom 2:0, pa su gosti od samog starta krenuli u napad. Prvu priliku na susretu imao je Carlos Bacca, ali je njegov udarac bio neprecizan. 

Gosti su do vodstva došli u 20. minuti susreta. Jose Antonio Reyes je prizemnim udarcem sa 11 metara pogodio donji desni ugao Adanovog gola. U 25. minuti susreta priliku je imao Nono, ali njegov udarac nije bio precizan. 

Sevilla je imala priliku u 37. minuti susreta, ali je udarac Kevina Gameira bio neprecizan. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Betis, ali udarac Rubena Castra nije bio precizan. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za goste. 

U nastavku susreta prva prilika za domaće, ali je udarac Lea Baptistaa u 50. minuti susreta bio neprecizan. Nastavio je domaćin sa napadima. Opet je priliku imao Leo Baptistao, ali do gola domaćin nije mogao. 

Promašaje domaćih gosti su kaznili u 75. minuti susreta. Strijelac je bio Carlos Bacca. Nije se rezultat do kraja regularnog dijela susreta mijenjao, pa se pobjednik morao odlučiti u produžecima. 

Prvi produžetak nije donio mnogo uzbuđenja, sve do 105. minute susreta, a onda je nastala gužva u šesnaestercu Betisa. Prvo je Gameiro šutirao, a Adan je bio na mjestu, lopta se odbila do Bacce, a još jednom je siguran bio Adan. Nakon 120 minuta igre pobjednika nije bilo, pa se putnik u četvrtfinale tražio u produžecima. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvi jedanaesterac u seriji izvela je Sevilla, a udarac Vitola odbranio je Adan. Nakon prve serije Betis je imao prednost 1:0. Obje ekipe bile su precizne u drugoj, kao i trećoj seriji, a u četvrtoj jedanaesterac je promašio N'Diaye. Nakon što je Rakitić pogodio u petoj seriji, loptu je namjestio Nono i promašio. Sevilla je tako izborila četvrtfinale. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.