Sevilla spremna da dovede Llorentea

Andalužani žele dovesti Španca

Sevilla spremna da dovede Llorentea

E. Škorić

Sevilla je jedan od klubova koji žele da dovedu iskusnog napadača Fernanda Llorentea iz Juventusa.

Mundo Deportivo u ponedjeljak je objavio kako je Sevilla odlučna da potpiše Llorentea iz Juventusa.

Llorente je pao u drugi plan u Juventusu jer je klub doveo Marija Mandžukića i Pabla Dybalu, pa je Španac odlučio da mijenja sredinu i torinski klub mu neće praviti nikakve probleme.

Sevilla je ostala bez Carlosa Bacce, sjajnog Kolumbijca koji je otišao u Milan i eto Andalužani vjeruju da je Llorentre dobra zamjena, ali morat će se namučiti ako žele da ga kupe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, pored osvajača Evropske lige, za igrača koji je devet godina igrao u Athleticu zanimaju se još Porto, Crystal Palace, Stoke, Arsenal i Real Madrid.

 Za reprezentaciju Španije je odigrao 23 utakmice i postigao je sedam golova, a u Juventusu je u dvije sezone u 65 mečeva positgao 23 gola. Igrao je finale Evropske lige s Athleticom, osvajao je dva naslova Serije A s Juventusom, Kup Italije, igrao je ove godine i finale Lige prvaka, kada je Stara dama poražena od Barcelone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.