Sevilla za Džeku nudi 15 miliona eura plus pet u vidu bonusa

Osvajač Evropa lige želi bh. napadača

Sevilla za Džeku nudi 15 miliona eura plus pet u vidu bonusa

A. Beganović

Aktuelni osvajač Evropa lige, Sevilla, pokušat će u ljetnom prelaznom roku u svoje redove dovesti bosanskohercegovačkog reprezentativca i napadača Manchester Cityja, Edina Džeku.

Iako u prošloj sezoni nije briljirao, bosanskohercegovački napadač Edin Džeko nalazi se na meti mnogih evropskih klubova, a zadnje informacije iz Španije kažu da ga u svojim redovima želi i Sevilla.

Aktuelni osvajač Evropa lige prodao je Kolumbijca Carlosa Baccu u Milan, pa je sada u potrazi za njegovim nasljednikom, a navodno je Sevillina najveća želja Džeko.

Sevilla je prema pisanju španskih medija spremna Manchester Cityju na ime obeštećenja ponuditi 15 miliona eura plus pet miliona eura u vidu bonusa. Međutim, ako je vjerovati nekim ranijim informacijama s Otoka, ni ova izdašna ponuda neće zadovoljiti čelnike Građana, koji za našeg napadača traže 28 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, u posljednjih par dana u in ostranim medijima Džeko se mnogo povezivao s Romom, a pojedini italijanski mediji prenijeli su da je naš napadač dogovorio uslove s rimskim klubom, te da je za realizaciju transfera ostalo samo da klubovi postignu dogovor.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.