Sevilla zakazala finale protiv Barcelone

Sevilla slavila sa uvjerljivih 4:0

Sevilla zakazala finale protiv Barcelone

Fudbaleri Seville slavili su večeras uvjerljivu pobjedu u prvom meču polufinala Kupa Kralja protiv Celte rezultatom 4:0.

Domaći su priliku da postignu prvi gol imali u 28. minuti, ali Kevin Gameiro nije bio precizan sa jedanaest metara. Ipak, Sevilla je do vodstva došla u 45. minuti kada je Adil Rami pogodio za 1:0.

Do drugog gola čekalo se do 59. minute. Tada je mrežu gostujućeg gola uspio da zatrese Kevin Gameiro. Francuz se nije zaustavio na tome, pa je samo tri minute kasnije postigao novi pogodak za 3:0.

Konačnih 4:0 postavio je Krohn-Dehli u 87. minuti meča.

Sevilla je na ovaj način gotovo obezbijedila finale Kupa Kralja u kojem se gotovo sigurno nalazi Barcelona nakon sinoćnje pobjede protiv Valencije rezultatom 7:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi