Seydou Doumbia karijeru nastavlja u Sportingu

Pred potpisom za tim iz Lisabona

Seydou Doumbia karijeru nastavlja u Sportingu

Napadač Seydou Doumbia će svoju karijeru gotovo sigurno nastaviti u Sportingu iz Lisabona.

Ovaj 29-godišnjak bi u narednih 48 sati trebao i zvanično postati novi član kluba iz Lisabona jer portugalski mediji tvrde da je već doputovao u ovaj grad i da su za konačno sklapanje dogovora preostale još samo sitnice.

Doumbia je još uvijek fudbaler Rome iako je u protekle dvije sezone nastupao na posudbama u Newcastleu i Baselu, a još nije poznato da li će ga Sporting otkupiti. Njegov ugovor sa Romom traje do 2019. godine i jasno je da u rimskom klubu nema perspektivu.

Seydou Doumbia je zlatne dane svoje karijere proveo u ekipi CSKA iz Moskve iz koje je 2015. godine stigao u Romu za 14,5 miliona eura, ali se pokazao kao veliki promašaj.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

U prošloj sezoni je Doumbia briljirao u dresu Basela za koji je postigao 20 pogodaka na 25 utakmica u švicarskoj Super ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi