SFK 2000 poražen od poljskog šampiona

Poraz u prvom kolu grupe 7

SFK 2000 poražen od poljskog šampiona

Fudbalerke SFK 2000, aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine, poražene su u prvom susretu za grupne faze Lige šampiona.

Naš predstavnik je u prvom meču izgubio sa 3:0 od ekipe Medyk Konin sa 3:0, a već nakon 15 minuta igre vidjelo se da su gošće iz Poljske kvalitetniji tim.

Igrala se 5. minuta kada je Pajor pogodila za vodstvo Medyka. Rano vodstvo kao da je šokiralo izabranice Samire Hurem, pa je samo devet minuta kasnije Gawronska udvostručila vodstvo gostujuće ekipe na 2:0.

Konačnih 3:0 za visok poraz bh. šampionki postavila je Pakulska pogotkom u 53. minuti utakmice. 

Poraz u prvom krugu grupe 7 za plasman u šesnaestinu finala biti će teži nakon ovog poraza, ali fudbalerkama SFK predstoje još dva susreta, a ukoliko upišu pobjede u povoljan razvoj situacije u drugim mečevima mogu se nadati ostvarenu svog cilja.

SFK 2000 - Medyk Konin 0:3
Stadion: Otoka. Gledalaca: 100. Sudija: Sara Persson (Švedska). Strijelci: Pajor (5.), Gawronska (14.), Pakulska(53.). Žuti kartoni: Piskić, Jašarević, Hadžuć (SFK 200).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

SFK 2000: Hasanbegović, Jašarević, Hršum, Kuliš (od 65. Đoković), Am. Spahić, Kuć, Al. Spahić (C) (od 90.+4 Kapetanović), Šešlija, Piskić (od 90.+1 Numanović),  Dijaković, Hadžić. Trener: Samira Hurem.

MEDYK KONIN: Szymanska, Konat, Sikora (od 87. Matysik), Slavcheva, Gawronska (C), Szewczuk, Grzywińska, Pajor (od 71. Pajor), Žigić, Pakulska, Balcerzak (od 62. Dudek). Trener: Roman Jaszczak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.