Shearer: Lukaku ne treba slušati savjete od Henryja

Poručio napadaču Uniteda

Shearer: Lukaku ne treba slušati savjete od Henryja

E. Čaušević

Manchester United prethodnog vikenda ubjedljivo je savladao na gostovanju Swansea sa 4:0 u meču 2. kola Premiershipa.

Crveni đavoli su stigli do druge pobjede u novoj sezoni s istim rezultatom. Golgetersku seriju nastavio je i Romelu Lukaku koji je uspio u finišu utakmice zatresti protivničku mrežu. No, njegovom igrom nije bio oduševljen legendarni napadač Thierry Henry koji je nakon meča imao nekoliko savjeta za Belgijanca.

Nekadašnji napadač Arsenala izjavio je nakon utakmice da se Lukaku jednostavno ne kreće dovoljno, te da ima veoma slab prvi dodir s loptom. Henry je poručio da mu savjetu je da to što prije mora popraviti kako bi igrao još bolje.

Međutim, ove riječi nisu se svidjele legendarnom napadaču Alan Sheareru koji je stao u odbranu Lukakuu. Shearer je izjavio da on ne treba poslušati savjet koji je dobio od Henryja, te da uopšte ne treba slušati previše kritike jer je dokazao da je pravi golgeter.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Takve stvari mogu samo loše da utječu na njegovu igru. Mourinho nije želio napadača koji će se kretati tako dobro kada se njegov tim brani, ali je želio da ima golgetera i to je dobio. Lukaku je sjajan napadač i podsjeća me svojom igrom na mene. A, svi znate kako sam ja prošao u karijeri", rekao je Shearer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi