Sigurdsson želi da ide u Everton
Foto: EPA

Islanđanin napušta Swansea?

Sigurdsson želi da ide u Everton

S. Bošković

Fudbaler Swansea Gylfi Sigurdsson odbio je prelazak u Leicester City, te želi da ode u Everton. 

Kako prenose mediji iz Engleske, Everton i Leicester su za islandskog fudbalera ponudili 40 miliona funti, a Swansea je tu ponudu odbio. Labudovi za svog najboljeg fudbalera traže minimalno 50 miliona funti. 

Ipak, lokalni mediji iz Leicestera, prenose da su Lisice spremne ponuditi 50 miliona za Sigurdssona, no igrač želi da ide u Everton, te će čak propustiti turneju njegovog tima po Americi jer je nesiguran oko svoje budućnosti. 

Everton je ovog ljeta već doveo šest novih igrača, među kojima su imena poput Rooneya, Pickforda, Keanea i Klaassena. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sigurdsson je prošle sezone postigao devet golova i upisao 13 asistencija, te je bio jedan od najzaslužnijih za opstanak Swansea u elitnom društvu engleskog fudbala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi