Sigurna pobjeda Partizana protiv Skenderbeua
Foto: EPA

Liga Evrope, Grupa B

Sigurna pobjeda Partizana protiv Skenderbeua

Fudbaleri Partizana su na svom stadionu došli do veoma važne pobjede, jer su u 4. kolu Grupe B Lige Evrope savladali Skenderbeu rezultatom 2:0.

Partizan je puno bolje ušao u utakmicu, ali nije uspio stvoriti ozbiljnije prilike. Kako je vrijeme odmicalo i Skenderbeu je došao do posjeda lopte na sredini terena, ipak promjene rezultata nije bilo sve do 39. minute.

Arbitar dosuđuje slobodan udarac za Partizan u opasnoj zoni. Loptu uzima Zoran Tošić i majstorskim udarcem pogađa za vodstvo Partizana od 1:0, a ovim rezultatom se otišlo i na odmor.

Skenderbeu je u drugom poluvremenu imao nekoliko opasnih akcija, ipak, Partizan je i u nastavku bio puno bolji rival.

Imali su fudbaleri beogradske ekipe veliki broj dobrih prilika. Ožegović je u 55. minuti promašio iz odlične prilike, da bi šest minuta kasnije Tawamba pokušao lobovati golmana gostiju, koji, ipak, odlično brani njegov pokušaj.

Partizan je pobjedu potvrdio u 66. minuti. Ožegović dolazi do lopte, nakon pogiravanja fudbalera gostiju ispred svog kaznenog prostora, upošljava Tawambu, a ovaj lagano pogađa za 2:0. 

Domaći su do kraja imali još nekoliko dobrih prilika, ali je mreža gostiju mirovala.

U drugoj utakmici Grupe B snage su odjerili Young Boys i Dynamo Kyev, a gosti iz Ukrajine su došli do minimalne pobjede rezultatom 0:1.

Jedini gol na utakmici je viđen u 70. minuti. Gonzalez je uposlio Buyalskog, koji pronalazi prostor za udarac i pogađa za 0:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon četiri odigrana kola u Grupi B Dynamo Kyev se nalazi na prvoj poziciji sa 10 bodova. Partizan je sa pet bodova na drugom mjestu, dok je ekipa Young Boysa trećeplasirana sa tri osvojena boda. Skenderbeu se trenutno nalazi na drugom mjestu sa dva osvojena boda iz četiri susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi