Sigurne pobjede Atlante i Montreala

MLS

Sigurne pobjede Atlante i Montreala

S. Bošković
Teme:

Atlanta United i Montreal Impact ubilježili su pobjede u MLS-u.

Atlanta je na domaćem terenu potpuno razbila Los Angeles Galaxy rezultatom 4:0.

Domaći tim poveo je nakon svega 13 minuta igre preko Martineza, a onda je u 16. i 20. minuti susreta dva gola postigao Asad.  Konačan rezultat postavio je Almiron dvije minuta prije kraja prvog poluvremena. 

Vrijedi napomenuti da su obje ekipe susret završile s deset igrača. Galaxy je u 39. minuti utakmice ostao bez Jonesa koji je dobio crveni karton, a Vazquez je osam minuta prije kraja, također zbog crvenog kartona napustio teren. 

Sjajnu utakmicu su odigrali Toronto i Montreal, a gostujući tim slavio je rezultatom 5:3.

Montreal je do 24. minute susreta imao prednost od 3:0. Piatti je pogodio dva puta, a jednom se u strijelce upisao Donadel. Tri minute prije kraja prvog dijela Boldor je poslao loptu u vlastitu mrežu za 3:1. 

Na otvaranju drugog dijela Jackson-Hamel je postigao dva gola i donio gostima prednost od 5:1, a onda je u 77. i 79. minuti Ricketts, također, dva puta pogodio za Toronto i tako postavio konačni rezultat od 5:3. 

MLS: 

Atlanta United - Los Angeles Galaxy 4:0 (Martinez 13, Asad 16', 20', Almiron 43')

Toronto FC - Montreal Impact 3:5 (Boldor 42' (ag), Ricketts 77', 79'/Piatti 10', 24', Donadel 12', Jackson - Hamel 47', 51')

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi