Sigurne pobjede Italije i Španije, Izraelci ponizili Albance

Utakmice 4. kola kvalifikacija za SP

Sigurne pobjede Italije i Španije, Izraelci ponizili Albance

E. Čaušević

Reprezentacija Italije osvarila je večeras ubjedljivu pobjedu na gostovanju protiv Lihtenštajna u okviru 4. kola grupne faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Italijani su večeras u Lihtenštajnu slavili sa 4:0, a zanimljivo je da su gosti sve golove postigli u prvom poluvremenu. Italija je do prednosti stigla u 11. minuti utakmice kada je mrežu domaćih zatresao Belotti.

Samo minutu kasnije Italija je udvostručila svoju prednost, a ovaj put strijelac je bio Immobile. U finišu prvog dijela gosti su postigli još dva gola. Prvo je na 3:0 povodio Candreva, da bi konačnih 4:0 postavio svojim drugim golom Belotti.

U istoj grupi snage su večeras u Granadi odmjerili Španija i Makedonija. Domaća ekipa dominirala je tokom cijele utakmice, te je na kraju slavila sa 4:0. Vodstvo Špancima donio je Velkoski autogolom, a na 2:0 povisio je Vitolo. Španci su u samom finišu utakmice postigli još dva gola, a strijelci su bili Monreal i Isco.

Zanimljivo je bilo i u Albaniji gdje je reprezentacija ove zemlje ugostila Izrael. Gosti su na kraju slavili sa 3:0, dok su domaći meč završili sa dva igrača manje. Pobjedu Izraelcima donijeli su Zahavi, Atar i Einbinder.

Nakon četiri kola prvoplasirana selekcija u grupi G je Španija sa deseto bodova, koliko ima i drugoplasirana Italija. Treći je Izrael sa devet bodova, dok Albanija ima šest na četvrtoj poziciji. Na dnu tabele nalaze se Makedonija i Lihtenštajn bez bodova.

Kvalifikacije za SP, grupa G, 4. kolo:

Albanija - Izrael 0:3

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Lihtenštajn - Italija 0:4

Španija - Makedonija 4:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi