Sigurne pobjede zagrebačkog Dinama i Shakhtara

Prva utakmica 3. pretkola Lige prvaka

Sigurne pobjede zagrebačkog Dinama i Shakhtara

E. Čaušević

Fudbaleri zagrebačkog Dinama slavili su večeras na Maksimiru protiv Dinamo Tbilsija sa 2:0.

Dinamo je na domaćem terenu ostvario sigurnu pobjedu u okviru prvog meča 3. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka. Iako su gosti bolje otvorili ovaj meč Modri su uspjeli da nakon početkog pritiska gostiju ostvare incijativu na sredni terena.

To se isplatilo u 39. minuti kada je nakon asistencije Čorića mrežu gostiju zatresao Soudani. Samo tri minuta kasnije Dinamo je udvostručio svoju prednost, a ovaj put strijelac je bio Čorić.

U drugom poluvremenu Modri su imali još nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao. Za sedam dana igra se revanš, ali je teško očekivati da će Dinamo Tbilsi moći nadoknaditi zaostatak iz prvog meča.

Bh. reprezentativac Armin Hodžić počeo je večerašnji meč, a umjesto njega u 62. minuti ušao je debitant Jonas.

Sigurno pobjedu večeras je ostvario i ukrajinski Shakhtar koji je na domaćem terenu slavio protiv Young Boysa sa 2:0. Domaći su poveli u 27. minuti kada je na asistenciju Freda pogodio Bernard.

Shakhtar je u drugom dijelu čuvao stečenu prednost, a sve je bilo gotovo 15 minuta prije kraja kada je Seleznev udvostručio prednost i postavio konačnih 2:0.

3. pretkolo Lige prvaka, prvi meč:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dinamo Zagreb - Dinamo Tbilsi 2:0

Shakhtar - Young Boys 2:0

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi