Siloviti Olympiakos, neizvjesno u grupi C
Foto: EPA

Grupe B i C

Siloviti Olympiakos, neizvjesno u grupi C

Večeras su odigrane četiri utakmice 3. kola Evropske lige u grupama B i C.

Olympiakos je na svom terenu savladao Astanu sa ubjedljivih 4:1. Domaći su pitanje pobjednika riješili već u prvom poluvremenu nakon kojeg su vodili sa 3:0, a golove su postizali Figueiras, Elyonoussi i Seba. Gosti se u igru vraćaju u 54. minuti preko Kabanange, ali samo četiri minute kasnije ostaju s igračem manje zbog isključenja Canasa. Konačnih 4:1 postavio je u 65. minuti Seba svojim drugim pogotkom na utakmici. Bh. reprezentativac Marin Aničić je odigrao svih 90 minuta za poraženi tim.

U drugoj utakmici grupe B, Young Boys je sa 3:1 savladao Apoel a sva tri pogotka za domaće je postigao sjajni napadač Guillaume Hoarau. Jedini gol za goste djelo je Efrema iz 14. minute.

Nakon večerašnjih utakmica u grupi C postalo je jasno da će ova grupa biti neizvjesna do samog kraja. Mainz i Anderlecht su remizirali odigravši 1:1, dok je St. Etienne na svom terenu savladao Gabalu sa 1:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon ovog kola, Anderlecht, Mainz i St. Etienne imaju po pet osvojenih bodova i u ravnopravnoj su borbi za prve dvije pozicije, dok je Gabala posljednja na tabeli bez ijednog osvojenog boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi