Silva predvodio moćni Milan, AEK odnio bodove s Rujevice
Foto: EPA

Liga Evrope, Grupa D

Silva predvodio moćni Milan, AEK odnio bodove s Rujevice

Milan je sve frustracije zbog poraza od Lazija u prošlom kolu Serija A, iskalio na Austriji iz Beča. Rossoneri su svoj nastup u ovosezonskom izdanju Lige Evrope počeli ubjedljivom pobjedom od 1:5 na gostovanju u Beču.

Poveli su Rossoneri već u 7. minuti sjajnim golom Calhanoglua, a onda je uslijedio šou Andrea Silve. 

Sjajni Silva je u 10. i 20. minuti susreta pogodio nakon asistencija Calhanoglua, a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:3 u korist Milana.

Nakon dvije minute igre u drugom poluvremenu Borković je smanjio na 1:3, ali je u 56. minuti Silva uspio kompletirati hat-trick.

Konačnih 1:5 postavio je Suso, koji je nešto ranije zamijenio Kalinića, golom u 63. minuti.


Riječani su u prvom kolu grupe D, ipak, ostali bez bodova na Rujevici, jer je AEK slavio gostujuću pobjedu rezultatom 1:2.

Odbrana Rijeke kapitulirala je u 16. minuti. Fudbaleri aktuelnog hrvatskog prvaka nisu uspjeli izbaciti loptu iz svog kaznenog prostora, pa je ona došla do Mantalosa koji pogađa za 0:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rijeka je, ipak, stigla do izjednačenja u 29. minuti preko Eleza, pa se na odmor odtišlo pri rezultatu 1:1.

Domaći navijači su se sigurno nadali potpunom preokretu u drugom poluvremenu, ali je Christodoulopoulos u 62. minuti postigao drugi gol za AEK i postavio, ispostavit će se, konačnih 1:2.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi