Simeone: Chelsea je u prednosti nakon ovog remija

Trener Atletica tvrdi

Simeone: Chelsea je u prednosti nakon ovog remija

E. Škorić

Madridski Atletico nije uspio da na svom Vicente Calderonu savladala defanzivni Chelsea u prvom susretu polufinala Lige prvaka.

Postavka Josea Mourinha, koja se zasniva isključivo na odbrani vlastitog gola, još jednom je urodila plodom. Chelsea je u Madridu odigrao "nulu" s Atleticom, čiji trener, Diego Simeone, smatra da je to rezultat koji itekako više odgovara Plavcima.

"Teška utakmica u kojoj niko nije mogao steći vodstvo. Oni imaju prednost ovim remijem, ali pobjednik u revanšu ide u finale", kazao je Simeone. 

Zanimljivo da su Jorgandžije imale čak 21 šut više od nemoćnog Chelseaja, koji je uredno odradio bunker svih 90 minuta. Već naredne sedmice igra se revanš u Londonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.