Simeone donio odluku: Ostajem u Atleticu!
Foto: EPA

Nastavlja raditi u Madridu

Simeone donio odluku: Ostajem u Atleticu!

M. Šljivak

Argentinski stručnjak Diego Simeone konačno je donio odluku o karijeri.

Posljednjih nekoliko mjeseci konstantno se pričalo o njegovom odlasku iz kluba, ali je danas Simeone objavio svoju konačnu odluku kako bi zaustavio sve špekulacije.

Odlučio je da ostane na klupi Jorgandžija iz Madrida.

"Novinari su me stalno pitali da li ostajem ili idem i sad ću vam otkriti. Ostajem u Atleticu! Znate zašto? Zato što ovaj klub ima lijepu budućnost, a mi svi u klubu činimo dio te budućnosti. Druge ekipe imaju više novca i trofeja, ali nikad neće imati ovakav osjećaj trenera prema ekipi", rekao je Simeone nakon završetka sezone i pobjede nad Athletic Bilbaom (3:1).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Simeone je vođenje Atletica preuzeo 2011. godine. Imao je dosta uspjeha s ovim klubom, a uspio je i da 2014. godine osvoji naslov prvaka. 

Također, osvojio je još četiri trofeja s ovim timom, ali je dva puta poražen u finalu Lige prvaka. Ovu sezonu tim iz Madrida je završio na trećem mjestu u Primeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi