Simeone dovodi Kagawu u Atletico

Jorgandžije žele japanskog reprezentativca

Simeone dovodi Kagawu u Atletico

E. Škorić

Japanski reprezentativac Shinji Kagawa namjerava napustiti Manchester United.

Kagawa se nije baš naigrao na Old Traffordu od doalaska iz Borussije Dortmund prije godinu dana, pa u želji da izbjegne sjedenje na klupi, razmatra ponude drugih klubova.

Na kraju krajeva, ni Japanac nije omiljen kod novog trener Crvenih vragova Louisa van Gaala i za očekivati je da dođe do transfera. 

Prema pisanju britanskog Expressa, među najzainteresovanijim klubovima za Kagawu je Atletico Madrid, čiji trener Diego Simeone smatra da je Kagawa pravo rješenje za njegov vezni red.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico će poslati 14 miliona funti tešku ponudu Unitedu, koji će najvjerovatnije biti otvoren za pregovore oko transfera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.