Simeone: Griezmann bi mogao otići na ljeto

Cijena se zna

Simeone: Griezmann bi mogao otići na ljeto

Trener Atletico Madrida Diego Simeone je u razgovoru za AS govorio o sudbini Antoinea Griezmanna na Vicente Calderonu.

Francuski napadač je i prošlog ljeta imao brojne ponude, ali je nakon konsultacija sa argentinskim stručnjakom potpisao novi ugovor.

Ipak, Simeone ne može garantovati da će takav epilog biti i nakon završetka ove sezone.

"Da li bi nas Griezmann mogao napustiti? Svakako. Postoji otkupna klauzula i ne postoji nikakva garancija da će i naredne sezone igrati za Atletico", jasan je bio Simeone, koji je potom nastavio:

"Prošlog ljeta smo stvarno mnogo pričali. Njegov uvjet da ostane je bio da ostanem i ja. Pošto je to bilo izvjesno, on je započeo razgovore sa svojim menadžerom i potpisao je novi ugovor".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ipak, ne mogu ja natjerati igrača da ostane u Atleticu. Nisam to zahtijevao ni od Diega Coste, ni od Radamela Falcaa, pa neću ni od Griezmana", zaključio je Simeone.

Podsjetimo, Griezmannova otkupna klauzula u ugovoru sa Atleticom iznosi 100 miliona eura, koliko će morati platiti klub koji ga bude želio dovesti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi