Simeone: Imao sam 35 miliona razloga da odem, ali ostao sam

Pokajazao lojalnost Atleticu

Simeone: Imao sam 35 miliona razloga da odem, ali ostao sam

Argentinski trener Diego Simeone izjavio je da je u proteklom periodu odbio ponudu tešku 35 miliona eura.

Simeone je zahvaljujući rezultatima ostvarenim na klupi Atletica postao kultna ličnost među navijačima, a iako ga mediji iz godine u godinu sele u druge klubove, njegova era na Vicente Calderonu i dalje traje. 

Da nije riječ samo o medijskim špekulacija svjedoči i to što je Simeone imao konkretnu ponudu 'na stolu' nakon što je po drugi put u tri godine poražen od gradskog rivala Real Madrida u finalu Lige prvaka.

"Kad sam poslije utakmice išao ka novinarima, prošao sam pored igrača Reala koji su slavili. Osjećao sam jak bol i pomislio sam da će biti teško motivisati igrače naredne godine. Rekao sam šta sam mislio. Da li je to tako loše? Imao sam 35 miliona razloga da odem u drugi tim, ali nisam", kazao je Simeone za As. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jorgandžije su pod Simeoneovim vodstvom danas među četiri najbolje ekipe u Evropi. Saradnja između Atletica i Simeonea traje od 2011. godine. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti