Simeone: Nadam se da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu

Noćna mora za Kraljeve

Simeone: Nadam se da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu

Carlo Ancelotti je ponovo morao stisnuti ruku Diega Simeonea i čestitati mu na kraju madridskog derbija.

Sjajni portugalski stručnjak nakon utakmice je iskazao zadovoljstvo, ali sa obje noge čvrsto na zemlji kazao da već razmišlja o narednim mečevima.

„Fudbal je takav. Pobijedili smo i bili smo dobri, ali idemo dalje. Slijede nove utakmice. Nadam se da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu, naša snaga je u tome. Ovo je prvi put u historiji da smo dva puta zaredom pobijedili na Bernabeu i to je za mene velika stvar. Igra u drugom poluvremnu me čini sretnim,“ izjavio je Diego Simeone nakon meča.

Posebno je argentinski stručnjak izdvojio četvoricu igrača.

„Arda, Koke i Grizman su dali pečat ovoj pobjedi. Raul Jimenez je bio odličan. Došao je iz lige u kojoj se odavno igra i vidi se da je u pravoj formi. Bit će nam od velike koristi u budućnosti,“ dodao je Simeone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.