Simeone otkrio ko bira izvođače penala za Atletico

Argentinac svojom izjavom iznenadio medije

Simeone otkrio ko bira izvođače penala za Atletico

E. Čaušević

Ekipa Atletico Madrida sinoć je nakon penala savladala PSV u revanšu osmine finala Lige prvaka.

Atletico Madrid je uz dosta muke stigao do plasmana u četvrtfinale Lige prvaka. Po drugi put zaredom u ovu fazu takmičenja plasirali su se nakon boljih izvođenja penala.

Trener madridske ekipe Diego Simeone nakon utakmice izjavio je da je iznennađen kako su njegovi igrai dobro izvodili penale s obzirom da to nikad ne vježbaju na treningu.

"Ma to je gubljenje vremena, stvarno nema smisla vježbati penale. Mi to nikad ne radimo, ni na treningu, a ni poslije treninga", rekao je Simeone.

Argentinski stručnjak iznenadio je španske medije s izjaviom da on nije birao izvođače penala u sinoćnjoj utakmici protiv PSV-a.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ja ne odlučujem ko će izvoditi penale, to radi moj pomoćni trener Burgos. Njemu se trebamo zahvaliti jer je on izabrao izvođače penala i za ovu, a i za prošlu godinu", dodao je Simeone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi