Simeone: Pokušavamo uklopiti nove igrače u našu filozofiju

Diego Simeone uoči gostovanja na Karaiskakisu

Simeone: Pokušavamo uklopiti nove igrače u našu filozofiju

Madridski Atletico prošle sezone bio je najveće iznenađenje Lige prvaka, a ekipi Diega Simeonea trofej prvaka umakao je za dvije minute. 

Atletico Madrid pretrpio je mnogo promjena u ekipi. Otišli su neki izuzetno važni igrači poput Diega Coste i Thibauta Courtoisa, ali su tim pojačali Mario Mandžukić, Antoine Griezmann... 

"Uvijek razmišljam realno i gledam ono što imam ispred sebe u tom trenutku. Još uvijek gradimo ekipu, kao što i sami znate došli su neki novi igrači, a neki su nas napustili," kaže Simeone i dodaje: 

"Pojedini igrači koji su došli imaju specifične karakteristike, koje pokušavamo uklopiti u filozofiju ekipe. To se nikada nije promijenilo i nikada se neće promijeniti," kaže Simeone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.