Šimundža: Možemo pobijediti Schalke

Trener Maribora vjeruje u uspjeh protiv Nijemaca

Šimundža: Možemo pobijediti Schalke

Prvak Slovenije, Maribor večeras će u drugom kolu Lige prvaka gostovati kod Schalkea u Gelsenkirchenu. 

Prvak Slovenije u prvom susretu odigrao je 1:1 sa Sportingom na svom terenu. Večeras će izabranici Ante Šimundže pokušati ostvariti još jedan veliki rezultat. 

"Znamo koje su tehničke mogućnosti Schalkea i koliki im je vjetar u leđa podrška navijača. Pokušat ćemo iskoristiti svoje mogućnosti da zaustavimo Schalke i mislim da imamo šanse da pobijedimo u Gelsenkirchenu," rekao je trener Maribora Ante Šimundža. 

"Volimo njemački fudbal, imaju veliku tradiciju. Svi stadioni su moderni što je odlično. Drago nam je što igramo sa Schalkeom jer je to veliki tim i bit će to sjajan meč. Bit će to specijalna utakmica za nas i vidjet ćemo šta će biti," rekao je defanzivac Maribora, Mitja Viler. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.