Šimunić: Imam ponudu iz Bosne i Hercegovine

Bivši reprezentativac Hrvatske

Šimunić: Imam ponudu iz Bosne i Hercegovine

Godina je na izmaku, a januarski prelazni rok sve je bliže. Sasvim sigurno je ta u zimskom prelaznom periodu neće biti toliko velikih transfera, ali iznenađenja su uvijek moguća.

Nedavno smo pisali kako bi Josip Šimunić, još uvijek aktuelni fudbaler zagrebačkog Dinama, mogao pojačati redove Širokog Brijega, ali je u klubu sa Pecare ovakva mogućnost oštro demantovana riječima trenera Slavena Muse.

"Tačno 31. decembra ističe moj ugovor sa Dinamom, a onda ću biti slobodan kako odavno nisam bio. Imam ponude iz Kine, Saudijske Arabije i Bosne i Hercegovine. Ipak, o svemu ću odlučiti nešto kasnije. Osjećam se još uvijek veoma spremno pa ću sačekati da vidim šta će se desiti", rekao je Josip Šimunić, za njemački magazin Kicker.

Najveći dio svoje igračke karijere Šimunić je proveo igrajući za tri Bundesligaša HSV, Herthu i Hoffenheim, a dres Stare dame iz Berline nosio je čak devet godina, a upravo je u izboru Kuckera u sezoni 2008/09 proglašen najboljim defanzivcem lige.

Iako je rođen u Australiji, reprezentativnu karijerupočeo je i završio u Hrvatskom dresu, a nakon fašističkog ispada na Maksimiru, ovoga ljeta nije ugledao Brazil. FIFA ga je kaznila sa deset utakmica. Šimunići inače vode porijeklo iz Fojnice.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.