Šimunović i Celtic žestoko krenuli u odbranu naslova

Pobjeda Celtica

Šimunović i Celtic žestoko krenuli u odbranu naslova

M. Šljivak

Fudbaleri Celtica pobijedili su Hearts s 4:1 u susretu prvog kola škotske Premier lige.

Aktuelni prvak za kojeg nastupa novopoečeni reprezentativac BiH Jozo Šimunović potpuno je razbio protivnika i pokazao je da će i ove sezone biti vjerovatno i jedini kandidat za naslov prvaka.

Hearts se držao sve do 29. minuti meča kada Griffiths pogađa za vodstvo Celtica od 1:0, a ovaj rezultat se na semaforu zadržao sve do 51. minute kada Sinclair povećava prednost na 2:0.

Tu je već bio kraj za goste. Griffiths deset minuta kasnije pogađa za 3:0, a u 73. minuti McGregor postiže i četvrti gol za domaće za uvjerljivih 4:0.

Gosti su u 84. minuti došli do počasnog gola, a konačnih 4:1 postavio je Goncalves.

Šimunović je odigrao kompletan meč, a on i golman Gordon snose krivicu za jedini gol protivničkog tima u ovom meču.

Premiership, 1. kolo:

Celtic - Hearts 4:1



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi