"Šimunović je potpuno spreman za utakmice"
Foto: EPA

Brendan Rodgers potvrdio

"Šimunović je potpuno spreman za utakmice"

M. Šljivak

Bh. reprezentativac Jozo Šimunović vratio se obavezama u škotskom velikanu Celticu.

Šimunović je proteklih sedam dana proveo u reprezentaciji BiH, ali zbog lakše povrede nije nastupio u utakmicama protiv Kipra i Gibraltara.

Selektor Mehmed Baždarević je nakon meča s Gibraltarom istakao kako "Šimunović nije bio spreman" za igru u nedjelju, ali će novi član reprezentacije BiH večeras ponovo zaigrati.

Celtic u 5. kolu škotske Premier lige gostuje ekipi Hamiltona, a Šimunović će predvoditi defanzivni dio ekipe, što je potvrdio i menadžer tima Brendan Rodgers.

"Jozo je spreman za meč. Nema nikakvih problema i večeras će nastupiti", rekao je Rodgers.

Ovaj stručnjak se suočava s velikim problemima u defanzivi. Povrijeđeni su Erik Sviatchenko i Dedryck Boyata, pa je defanzivni red ostao samo na Šimunoviću.

Škotski velikan će u narednoj sedmici početi i takmičenje u Ligi prvaka, a prvi protivnik im je francuski PSG.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije