Šimunović propušta tri utakmice Celtica?

Prenose škotski mediji

Šimunović propušta tri utakmice Celtica?

Prema informacijama koje dolaze iz Škotske, bh. reprezentativac Jozo Šimunović mogao bi propustiti naredne tri utakmice Celtica. 

Šimunović je povrijedio stražnju natkoljenicu lože i bio je primoran otkazati put u Sarajevo, čime je pred duele sa Belgijom i Estonijom zadao glavobolje selektoru Bosne i Hercegovine, ali i Celticovom treneru Brendanu Rodgersu.

Tamošnji mediji prenose da medicinski pregledi kojima je podvrgnut Šimunović jasno pokazuju rupturu mišića stražnje lože i hematom dužine 4 cm, zbog čega će morati određeno vrijeme odsustvovati sa terena. Navodno će Šimunović propustiti utakmice protiv Dundeea u prvenstvu, Bayerna u Ligi prvaka, te Hiberniana u polufinalu Liga kupa. 

Ovaj rođeni Zagrepčanin ove sezone igra standardno za Celtic. Kao nagradu za dobre partije nedavno je dobio novi, poboljšani ugovor. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi