Šimunoviću 75 minuta u laganoj pobjedi Celtica

Škotska liga, 5. kolo:

Šimunoviću 75 minuta u laganoj pobjedi Celtica

Celtic, čije boje brani bh. reprezentativac Jozo Šimunović, slavio je pobjedu na gostovanju kod Hamiltona. 

Zeleno-bijeli su u susretu 5. kola škotskog Premiershipa u gostima slavili kod Hamiltona rezultatom 4:1, a pitanje pobjednika bilo je praktički riješeno već u prvom poluvremenu.

Golovima Armstronga i Sinclaira na odmor Celtic je otišao s prednošću sa 3:0, a ofanzivna igra izabranika Brendana Rodgersa viđena je i u nastavku meča. U 65. minuti Celtic je preko Edouarda uspio doći do novog pogotka, da bi četiri minute prije kraja konačnih 4:1 postavio Gogić. 

Za Celtic je do 75. minute odigrao naš Jozo Šimunović. 

Poslije pet odigranih utakmica Celtic je na čelu tabele sa 13 osvojenih bodova. Slijede ga Aberdeen, St. Johnstone, Rangers... 

Premiership, 5. kolo: 

Hamilton - Celtic 1:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi