Singapurski milijarder ulaže 300 miliona u Valenciju

Bolja vremena za španski klub

Singapurski milijarder ulaže 300 miliona u Valenciju

Bolja vremena se naziru za jedan od pet najvećih španskih klubova i dvostrukog finalista Lige prvaka. Singapurski milijarder Petar Lim spreman je uložiti čak 300 miliona u 'Šišmiše' i vratiti ih u sami evropski vrh.

Nakon dugotrajnih pregovora Lim je postao većinski vlasnik ovog kluba, tako što je otkupio 70% dionica čija se vrijednost procjenjuje na 94 miliona eura, a zadovoljstvo nakon odrađenog posla nije krio ni predsjednik kluba Amadeo Salvo. 

„Ovo je velika stvar za naš klub. S Limom ćemo biti mnogo jači“, kazao je Salvo.

Ovaj 61-godišnji tajkun prema pisanjima španskih medija u Valenciju će investirati 300 miliona eura, a također najavio je i izgradnju novog stadiona, čiji bi završetak radova trebao biti gotov do marta 2019. godine, kada Valencija slavi sto godina postojanja.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.