Sir Alex Ferguson jedini Ronaldov prijatelj

Kada je riječ o trenerima

Sir Alex Ferguson jedini Ronaldov prijatelj

Najbolji fudbaler Evrope i svijeta Cristiano Ronaldo kazao je kako mu je bivši menadžer Manchester Uniteda jedini prijatelj u svijetu fudbala.

Škotski stručnjak je Portugalca doveo u redove kluba s Old Trafforda kada je on imao svega 18 godina i u narednih šest sezona izgradio ga u jednog od najboljih fudbalera svijeta.

"Jedino prijateljstvo koje imam s bivšim trenerima je s Fergusonom, ni s kim drugim. Nisam u fudbalu da bih stvarao prijatelje, ovdje sam da uspijem", rekao je Ronaldo.

Portugalac je istakao da se odlično slaže i s Manuelom Pellegrinijem i sadašnjim trenerom Carlom Ancelottijem, ali da mu je veoma teško bilo, kao i cijelom klubu, kada je na na klupi kluba sa Santiago Bernabeua sjedio Jose Mourinho.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bila je loša atmosfera. Bila je to teška faza za mene lično i za klub. Bilo je situacija s drugim igračima, i s navijačima", otkrio je Ronaldo. 

Mourinho je prošlog ljeta napustio Real, koji je naredne sezone osvojio Ligu šampiona nakon 13 godina pauze. Bio je to deseti trofej Kraljeva u najprestižnijem evropskom klupskom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.