Sirigu napušta PSG, žele ga Roma i Valencia

Italijanski golman

Sirigu napušta PSG, žele ga Roma i Valencia

Salvatore Sirigu mogao bi u ovom prijelaznom roku napustiti francuski Paris Saint-Germain. 

Aktuelni šampion Francuske je potvrdio spremnost da proda 28-godišnjeg golmana, za kojeg su navodno zainteresovani čelnici Rome i Valencije.

"Ako Sirigu želi da ode iz kluba izaći ćemo mu u susret. U svakom slučaju moramo da zahvalimo Salvatoreu na onome što je dosad uradio za naš klub", izjavio je sportski direktor Paris Saint-Germaina. 

Sirigu, koji je u Paris Saint-Germain stigao 2011. godine iz Palerma, jedan je od najzaslužnijih za odbranu titule prvaka i plasman tima u četvrtfinale Lige prvaka. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tokom dosadašnje karijere još je nastupao za Cremonese i Anconu, a za reprezentaciju Italije je uknjižio ukupno četrnaest nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije