Sirigu raskida ugovor s PSG-om, ide u Torino

Vraća se u Italiju

Sirigu raskida ugovor s PSG-om, ide u Torino

Italijanski prvoligaš Torino mogao bi u narednu sezonu ući s još jednim poznatim imenom na golu. 

Bikovi su još ranije dogovorili saradnju sa 20-godišnjim Vanjom Milinković-Savićem, međutim do kraja ljetnog prijelaznog roka namjeravaju dodatno osnažiti konkurenciju na golmanskoj poziciji. 

Mediji u Italiji tvrde kako je želja Torina iskusni Salvatore Sirigu, koji bi u narednim sedmicama trebao raskinuti ugovor sa Paris Saint-Germainom, a navodno je i on spreman na povratak u Seriju A. Nije mu problem igrati i za manju platu, samo da bude prvi izbor kluba. 

Proteklu godinu Sirigu je proveo na posudbi u Osasuni, a kao igrač Paris Saint-Germaina se vodi još od 2011. godine kada je za gotovo četiri miliona eura stigao iz italijanskog Palerma. 

Prošle godine je mrežu Torina čuvao Joe Hart koji je u Italiji boravio na posudbi iz Manchester Cityja, međutim u Torinu nisu bili spremni otkupiti njegov ugovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi