Sirijski fudbaleri putuju preko 14000 kilometara na utakmicu
Foto: EPA

Reprezentacija Sirije želi na Svjetsko prvenstvo

Sirijski fudbaleri putuju preko 14000 kilometara na utakmicu

Uprkos tome što rat u Siriji ulazi u svoju sedmu godinu, tamošnja Premijer liga se i dalje igra, a reprezentacija gaji nadu da će se uspjeti kvalifikovati na Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija nije u mogućnosti igrati svoje utakmice u Sirji, zbog sankcija i sigurnosne situacije, tako da će Sirijci prevaliti put dugačak više od 14000 kilometara kako bi odigrali sljedeću kvalifikacionu utakmicu.

"Mi radimo i treniramo u Siriji već šest godina, tereni su u lošem stanju i ne možemo igrati prijateljske utakmice ovdje. Veoma je teško ostvarivati dobre rezultate, ali svi žele napraviti nešto za nas, svi žele dati ljudima nadu", rekao je pomoćni trener Tarik Jabban.

Sirijska reprezentacija je uspjela savladati Kinu u gostima, te se trenutno nalazi na četvrtom mjestu u svojoj grupi, pet bodova od mjesta koje osigurava direktan plasman na prvenstvo.

Svoju sljedeću utakmicu odigraće protiv Uzbekistana, čak u Maleziji.

Igrači i stručni štab tako će preći više od 14000 kilometara kako bi odigrali ovaj susret.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Naši rezultati nisu dobri, oni su odlični s obzirom u kakvoj se situaciji nalazimo", dodao je trener reprezentacije Ayman Hakeem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi