Široki Brijeg u Kazahstanu u potpuno drugačijim dresovima

Razlog je bizaran

Široki Brijeg u Kazahstanu u potpuno drugačijim dresovima

Fudbaleri Širokog Brijega iz bizarnog razloga morat će protiv Ordabasyja nastupiti u nešto drugačijim dresovima. 

Širokobriježane danas od 17:00 sati u Kazahstanu očekuje revanš meč 1. pretkola Evropske lige protiv tamošnjeg prvoligaša Ordabasyja, a na ovom meču, zanimljivo, izabranici Gorana Sablića će igrati u žuto-crnim dresovima. 

Razlog je nesporazum s domaćinom. Unatoč prethodnom dogovoru da će oni igrati u bijelim, a bh. tim u plavim dresovima, domaćini su se u posljednji trenutak predomislili te insistirali da igraju u plavim dresovima. Kako na put Široki Brijeg nije nosio nego plavu garnituru dresova, morali su se prilagoditi domaćinima, iako su po pravilima UEFA-e oni to trebali učiniti.

Aktuelni osvajač Kupa BiH novu garnituru dresova je nabavio u službenom fan shopu Kairata. Iz ovog kluba su izašli u susret Širokom Brijegu tako što su na žutu-crnu garnituru otisnuli grb kluba, brojeve i logo glavnog sponzora. 

Široki Brijeg je posljednji put u žuto-crnoj kombinaciji igrao prije tačno deset godina kada se slavio jubilej 60 godina postojanja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije