Široki Brijeg večeras na teškom ispitu u Škotskoj

Tim sa Pecare gostuje Aberdeenu

Široki Brijeg večeras na teškom ispitu u Škotskoj

Osvajač Kupa Bosne i Hercegovine iz prošle sezone Široki Brijeg imat će veoma težak zadatak večeras u drugom pretkolu kvalifikacija za Evropa ligu.

Izabranici trenera Gorana Sablića gostovat će kod škotskog Aberdeena u okviru prvog meča drugog pretkola i sve osim poraza bio bi veliki uspjeh za tim sa Pecare.

Ako se osvrnemo na mečeve prvog pretkola, Široki sigurno ima veliki razlog za optimizam jer su odigrali dva veoma dobra meča protiv kazahstanske ekipe Ordabasy. U prvom su slavili na Pecari 2:0, dok su u drugom sačuvali svoju mrežu te su prošli dalje. 

S druge strane, Aberdeen je bio slobodan u prvom pretkolu tako da će za škotsku ekipu mečevi protiv Širokog biti prvi zvanični ove sezone. Aberdeen iz sebe ima veoma dobru sezonu u kojoj su završili na drugom mjestu škotskog prvenstva odmah iza nedodirljivog Celtica.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

“Aberdeen je sasvim sigurno dosta kvalitetniji od Ordabasyja i u ovom dvomeču favorit za plasman u narednu rundu takmičenja. Stručni štab ih je analizirao do detalja, gledali smo nedavno snimke i uvjerili se da je riječ o klasičnoj otočkoj ekipi koja igra čvršće i agresivnije s više agresije. Igrat ćemo bez straha od početka, čvrsto i uz dosta agresivnosti. Samo na taj način i uz pravi timski duh koji već imamo, možemo ostvariti cilj i sutra i na revanšu", rekao je član Širokog Brijega Stipo Marković pred večerašnji duel.

Podsjetimo, Aberdeen i Široki večerašnji meč počinju od 20.45 sati.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi