Široki na Malti priredio novu sramotu bh. nogometu

Birkirkara bolja od Širokog

Široki na Malti priredio novu sramotu bh. nogometu

E. Škorić

Nogometaši Širokog Brijega nisu se dugo zadržali na evropskom putu.

Širokobriježani su dobili laganog protivnika, ali nisu iskoristili naklonjenost žrijeba, pa su već u prvom pretkolu Evropske lige okončali nastup.

Uz dužno poštovanje, ipak danas svi igraju nogomet, makar ta floskula bila otrcana, sramota je ispasti od jedne Birkiarkare, ekipe s Malte. Nekad smo 'žmireći' prolazii takve protvnike, danas se oni ravnopravno nose s našim ekipama i, nažalost, katkad prođu dalje.

Izabranici Slavena Muse su na Pecari odigrali 1:1 s Birkiarkarom, očekivali smo da će danas na Malti oprasti gorak ukus iz prvog susreta, ali umjesto toga - novo razočarenje. Nova sramota. Nova spoznaja da smo na dnu. I da nećemo tako lako izaći na površinu.

Bh. predstvnik je poražen s 2:0, s ukupnih 3:1 se oprostio od Evrope. 

Već na početku Birkiarkara je imala sjajne šanse, ali je Sciberras iz dobre pozicije izblokiran, a Soldo je teškim naporom zaustavio pokušaj Pluta. U devetoj minuti Marković očajno puca, lopta ide visoko preko gola Maltežana.

Birkirkara je povela u 29. minuti, kada je Dimitrov zabio za veliko slavlje domaćih navijača, igrača i kompletnog stručnog štaba. Do poluvremena je Plut imao još jednu šansu za žuto-crvene, no ostaje 1:0.

U 50. minuti opet spomenuti i agilni Plut, ovaj put Soldo opet uz napore brani. Wagner je u 54. minuti zaprijetio domaćinu, no Koprić je odbranio i izbacio u korner. 

Pokušavali su Širokobriježani svim silama da dođu do poravnanja, makar do produžetaka ili penala, ali nisu uspjeli. Domaćinu je Marković autogolom u 76. omogućio miran završetak utakmice. Birkirkara slavi veliki uspjeh i prolaz u drugo pretkolo.  Putuj Evropo...

Birkirkara - Široki Brijeg 2:0 (Dimitrov 29, Marković 76 - ag)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Birkirkara: Koprić, Bubalović, Sciberras, Emerson, Dimitrov, Plut, Bajada, J. Zerafa, Scicluna, Attard, Jović.

Široki Brijeg: Soldo, Pandža, Ćorić, Plazonić, Krstanović, Baraban, Wagner, Sesar, Brekalo, Crnov, Marković.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi